Zapraszamy na cykl spotkań „FIT&EAT” współtworzony ze specjalistami z zakresu dietetyki i sportu. Drugie spotkanie odbędzie się już 5 kwietnia online na platfomie MS Teams oraz na naszym Facebooku.
Naszymi gośćmi będą:
Małgorzata Ostrowska – Nadrzędny dietetyk oraz koordynator poradni BeWell. Głównym obszarem jej zainteresowań i specjalizacji jest dietoterapia, ze szczególnym naciskiem na leczenie trudnych przypadków klinicznych.
Małgorzata Miśkiewicz- trenerka kulinarna, właścicielka restauracji Jak Malina, ze 100% roślinnym zdrowym jedzeniem .
Michał Mariankowski – Trener Nordic Walking PFNW (Polskiej Federacji Nordic Walking), założyciel Akademii Nordic Walking w Szczecinie.
Święta, świętami a lato coraz bliżej. Jak cieszyć się świątecznymi łakociami i jednocześnie pozostać zdrowym i w dobrej formie? Jak dbać o siebie na co dzień, nie tylko od święta? A dni kulinarnych uciech przemienić w czas świadomego odżywiania i wesołej aktywności z najbliższymi?
Czy rzeczywiście dwa dni świąt zaprzepaszczą wykonywane wysiłki w trosce o dobrą sylwetkę, a jeśli tak to co zrobić, aby po świątecznym szaleństwie zmieścić się dalej w te same ubrania? Co zrobić, aby przewód pokarmowy w trakcie biesiadowania nie odmówił posłuszeństwa?
Na to pytanie odpowie Państwu zespół doświadczonych dietetyków klinicznych, trenerów personalnych i doradców żywieniowych. Dostaniecie Państwo wskazówki jak radzić sobie z tymi zagadnieniami wypracowując stałe przyzwyczajenia i ciesząc się świętami.
Webinar Fit & Eat to 2 godzinna skondensowana dawka wiedzy na temat:
✔ sposobów dbania o siebie na co dzień, nie tylko od święta
✔ inwestowania w dobre i odżywcze kalorie – czyli czym charakteryzują się zdrowe ciasta
✔ czy rzeczywiście dwa dni świąt zaprzepaszczą wykonywane wysiłki w trosce o dobrą sylwetkę,
✔ jak rozpocząć przygodę z Nordic Walking i czerpać z tego maksimum satysfakcji
Zapraszamy do zapisu: https://forms.gle/Tft1zCU41PVhHxZT8
Święta, świętami a lato coraz bliżej. Jak cieszyć się świątecznymi łakociami i jednocześnie pozostać zdrowym i w dobrej formie? Jak dbać o siebie na co dzień, nie tylko od święta? A dni kulinarnych uciech przemienić w czas świadomego odżywiania i wesołej aktywności z najbliższymi?
Na to pytanie odpowie Państwu zespół doświadczonych dietetyków klinicznych, trenerów personalnych i doradców żywieniowych. Dostaniecie Państwo wskazówki jak radzić sobie z tymi zagadnieniami (wypracowując stałe przyzwyczajenia) a przy tym cieszyć się świętami.
Wakacje, to czas wzmożonej aktywności fizycznej, ale i czas częstszych biesiad na ogródkach przy różnych pokusach. Tymczasem moment ciepłych i długich dni jest także doskonałym pretekstem do dbania o siebie i wyrobienia nowych nawyków, które wypracowane pozwolą nam cieszyć się promiennym wyglądem i pełnią energii… Pomogą też uchronić przed dietami cud “Do Sylwestra”
Zespół doświadczonych dietetyków klinicznych, trenerów personalnych i doradców żywieniowych podzieli się z Państwem swoimi doświadczeniami i sposobami na to, by żywienie i świadoma aktywność stały się radością i przyjemnością.
Dietetyk kliniczny. Magister dietetyki na Wydziale Nauk o Zdrowiu Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego, nadrzędny dietetyk oraz koordynator poradni BeWell. Głównym obszarem jej zainteresowań i specjalizacji jest dietoterapia, ze szczególnym naciskiem na leczenie trudnych przypadków klinicznych. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzieli się ze światem, m.in. na łamach magazynów „Women’s Health” „Naturoterapia” oraz „Body Challenge”. Jest częstym gościem konferencji branżowych o tematyce żywieniowej i prozdrowotnej. W Mauricz Training Center prowadzi szkolenia.
Zdrowe odżywianie i kreatywne gotowanie od zawsze było moją pasją. Ukończyłam Dietetykę wg Naturalnej Medycyny Chińskiej i zainteresowałam się Ayurvedą. Te kierunki rozwoju pozwoliły mi zrozumieć oddziaływanie pożywienia na nasze organizmy ale również wpływ emocji na nasze zdrowie.
Otworzyłam restaurację by ułatwić innym dbanie o własne zdrowie. Zależało mi by stworzyć miejsce gdzie można zjeść smacznie, roślinnie, w przytulnej atmosferze. Restaurację gdzie jedzenie powstaje bez zbędnego smażenia i używania dużej ilości tłuszczów, białego cukru, polepszaczy smaków i innych chemicznych konserwantów, niskoprzetworzonych zbóż i w większości naturalnie niezawierających glutenu. Moim marzeniem było by w ten sposób poprawiać jakość życia innych ludzi, ich samopoczucie jak również przyczyniać się do wzrostu świadomości w zakresie jedzenia.
Trener Nordic Walking PFNW (Polskiej Federacji Nordic Walking), założyciel Akademii Nordic Walking w Szczecinie. Trener MEDICAL FITNESS i członek Polskiego Towarzystwa Medycyny Fitness. Prezes Fundacji LEPIEJ ZAPOBIEGAĆ, NIŻ ….. W Akademii NORDIC WALKING prowadzi treningi indywidualne i grupowe w zakresie podstawowym i fitness oraz usprawniającym, jako MEDICAL NORDIC WALKING -dla osób z chorobami cywilizacyjnymi i tych, którym lekarz oprócz leczenia farmakologicznego zalecił ruch.
Absolwentka studiów magisterskich na kierunku Technologia Żywności oraz Żywienie Człowieka na Akademii Rolniczej w Szczecinie ( obecnie ZUT)
Właścicielka kameralnego Fit Klubu w Sczecinie, gdzie z grupą trenerów pomaga klubowiczom osiągać cele sylwetkowe, wagowe oraz te związane z samopoczuciem poprzez
naukę zdrowych nawyków żywieniowych oraz krzewienie aktywności fizycznej.
Wyznacza sobie ambitne cele i uparcie do nich dąży jednocześnie motywując innych do rozwoju
osobistego i wykorzystywania swojego potencjału.
Jeden z najbardziej rozpoznawalnych dietetyków w Polsce. Ekspert z zakresu żywienia i suplementacji. Absolwent dietetyki na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Jako redaktor naukowy konsultował merytorycznie publikacje: „Nowoczesny trening siłowy” Iana Kinga,Lou Schulera, „Buduj mięśnie, spalaj tłuszcz” Toma Venuto oraz „Bądź sprawny jak lampart” i „Skazany na biurko” dr Kelly’ego Starretta. W latach 2008-2010 był zastępcą redaktora naczelnego „Muscular Development”. Główny pomysłodawca i były redaktor prowadzący „Body Challenge”. Na co dzień współpracuje z magazynami: „Men’s Health”, „Logo”, „Gala”, „Gala MEN”, „BODYLife” oraz „Trainer”. Odpowiadał za opiekę żywieniowo-suplementacyjną zawodowych sportowców, m.in. Joanny Jędrzejczyk, Mameda Khalidova, Michała Materli, Zbigniewa Bartmana i wielu innych. Autor wielu receptur produktów spożywczych i suplementów diety: Bakalland, Henryk Kania, Trec Nutririon, Lab One, Legal Cakes.
Dominika Macedońska
Wicekanclerz ds. marketingu i rekrutacji
mobile: +48 663 737 412
e-mail: d.macedonska@cb.szczecin.pl
Monika Tondrik
Kierownik ds. marketingu
mobile: +48 607 250 075
e-mail: m.tondrik@cb.szczecin.pl